Activiteiten

 

Jaarlijks organiseren wij een studiedag en een workshop voor onze leden. Deze dagen – in het voorjaar en in najaar – gaan vaak over taaldidactiek, het vertalen van literatuur, nieuw lesmateriaal en inspirerende lesmethodes. 

Volgende studiedag:  vrijdag 17 november 2017, Bushuis E0.14C, Kloveniersburgwal 48 in Amsterdam
11.00-13.00 uur: Netwerken en lunch in La Place, Kalverstraat 203, Amsterdam
13.30-15.30 uur: Gastsprekers: Monic Rootinck en Ton Ton, over hospitality en business etiquette & zakelijke communicatie waarbij typologiecommunicatie centraal staat.
gevolgd door een netwerkborrel ter plaatse.

Aanmelding via het secretariaat: info@deensetaal.nl. Voor studenten en leden is de lezing gratis, voor andere belangstellenden € 15,-.

De geheimen van succesvolle (zakelijke) communicatie 

Dat communiceren vaak lastig blijkt te zijn is vast geen nieuws. Het is voor de een ook eenvoudiger om vlot en goed te communiceren dan voor de ander. Toch zijn er een aantal zaken die iedereen kan helpen om communiceren eenvoudiger/ helderder te maken.

Tijdens de presentatie ‘De geheimen van succesvolle (zakelijke) communicatie’ leggen we deze uit. Veel voorbeelden zullen de revue passeren als context en humor is niet te vermijden.

We gaan o.a. in op de psychologie van de typologiecommunicatie, de verborgen geheimen van de lichaamstaal en hospitality + etiquette vaardigheden. Het zal u inzicht geven in hoe optimaal te communiceren zodat communiceren plezieriger en zo nodig effectiever/ succesvoller wordt.

De presentatie wordt gegeven door Monic Rootinck, deskundige in hospitality en business etiquette en Ton Ton die specialist is op het gebied van zakelijke communicatie en internationalisering van ondernemingen.

Vanuit een boeiend samenspel proberen wij het publiek nieuwe wegen te tonen in diverse zakelijke communicatievarianten.

Zie www.www.monicrootinck.nl en www.adenda-export.com en www.adenda.nl

—————————————

In 2018 vieren we ons 20-jaars jubileum op 13 april. Noteer de datum alvast! 

—————————————

Op 31 maart 2017 heeft prof.dr. Henk van der Liet een prachtige lezing verzorgd over Scandinavische films en het succes ervan.

Vrijdag 18 november 2016 waren bij ons te gast: Erling Jepsen + Edith Koenders

  

 

 

 

 

 

Een overzicht van de voorgaande studiedagen vindt u hier.

- – - – - -

De datum van de volgende Cultuurdag is nog niet bekend.

Bekijk onze folder van de vorige cultuurdag met als thema Nordisk Jul hier.

Zie de foto’s van de cultuurdag in november 2015 hier (externe link, kan een paar seconden duren). En voor die van maart 2014 hier.